maandag 9 november 2015

Subsidie voor ontwikkelen behandeling spina bifida met 3D-printer

Met een minuscule 3D-printer moet het mogelijk zijn om intra-uterien een spina bifida te behandelen. Eggink en Oepkes gaan hiervoor een 3D-printer ontwikkelen die een afdichting print op de open rug. Deze afdichting groeit vervolgens mee met het kind. Prof. Dick Oepkes: “Sommige aandoeningen kun je het beste al voor de geboorte behandelen”. Voorbeelden daarvan zijn bloed-armoede bij de foetus, hartafwijkingen en het tweelingtransfusiesyndroom (TTS).

De Open Mind-subsidie daagt wetenschappers uit om out of the box te denken en origineel onderzoek met maatschappelijke impact voor te stellen. Het onderzoek, dat de winnaars dankzij de subsidie kunnen opstarten, moet binnen een jaar zijn afgerond. Een jury, onder leiding van hoogleraar scheidingstechnologie Maaike Kroon, heeft de winnaars aangewezen tijdens het jaarcongres van STW.

STW is onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en financiert excellent toepassingsgericht onderzoek. Voorts begeleidt STW de resultaten naar toepassing in de industrie, in het ziekenhuis of breder in de maatschappij

Bron: LUMC

Geen opmerkingen:

Een reactie posten