dinsdag 20 januari 2015

Steun voor voorspellende ivf-test

Een in het Erasmus MC ontwikkelde test die bij ivf de kans op succes voorspelt, krijgt de steun van staatssecretaris Sander Dekker (wetenschap). De staatssecretaris van OCW verstrekt, ook namens het ministerie van Economische Zaken, een lening van € 250.000. In totaal ontvangen acht start-ups zo'n subsidie. Dit zijn jonge bedrijven die hun innovatieve kennis omzetten in commerciĆ«le toepassingen. De start-up die de kans op succes bij ivf voorspelt, heet ARTPred en is gevestigd in 's-Hertogenbosch.

Staatssecretaris Dekker: “Wanneer je innovatieve, wetenschappelijke kennis weet om te zetten in toepassingen waar de samenleving baat bij heeft, dan krijgt die wetenschappelijk kennis een enorme meerwaarde, maatschappelijk en economisch. De acht start-ups die een lening van ons krijgen, zijn daar schoolvoorbeelden van.”

De andere onderwerpen die met een lening worden ondersteund, zijn: recycling van 3D-printafval, vaccinpleisters, energieopwekkende zonwering, live-beelden van DNA, computers als verwarming, een stof tegen uitzaaiing van kanker en kunstmatige antibacteriƫle peptides.

Bron: Erasmus MC, ARTPred

Geen opmerkingen:

Een reactie posten