donderdag 15 januari 2015

App Netwerk Geboortezorg groot succes

Het Netwerk Geboortezorg Noordwest Nederland waarin o.a. VUmc en AMC participeren, heeft onlangs een app gelanceerd. Deze app blijkt een groot succes te zijn. Al ruim 700 zorgverleners hebben in de afgelopen weken de app gedownload. De app bevat alle richtlijnen rond geboortezorg voor verloskundigen, gynaecologen, kraamzorg en jeugdgezondheidszorg. De app bevat tevens de meest recente regioprotocollen rond hypertensie, diabetes, vroeggeboorte en acute verwijzingen. 

De zorgverlener heeft met de app alle relevante beroepsinformatie bij de hand. Groot voordeel is dat ook offline alle informatie beschikbaar is. Hierdoor kunnen de geboortezorg professionals altijd beschikken over de nodige informatie.

Het Netwerk Geboortezorg is een samenwerkingsverband van ziekenhuizen, verloskundigenpraktijken, kraamzorgorganisaties, jeugdgezondheidszorg en de GGD in Noord-Holland en Flevoland. Het netwerk heeft als doel de geboortezorg te verbeteren door naadloze samenwerking tussen alle zorgprofessionals, kwaliteitsverbetering op basis van onderzoek, een effectieve en duidelijke overdracht en het versterken van de positie van zwangeren en hun partners. Dit alles moet leiden tot een vermindering van babysterfte.

De app is beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store.

Bron: VUmc, NWGZ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten