maandag 13 oktober 2014

MSD Oss opent fabriek voor anticonceptiestaafjes

MSD in Oss heeft woensdag een fabriek geopend die anticonceptiestaafjes maakt voor ontwikkelingslanden in Afrika en Aziƫ. De langwerkende staafjes, die onderhuids worden ingebracht, zijn voor landen waar de toegang tot anticonceptie moeilijk is, zegt MSD. Het is de enige fabriek ter wereld die deze staafjes produceert. De nieuwe fabriek in Oss kan per jaar meer dan tien miljoen anticonceptiestaafjes maken. MSD zegt dat het bedrijf een nog belangrijkere rol wil spelen op dit terrein. Omdat vrouwen vaak ongepland zwanger worden en medische zorg vaak onbereikbaar is, overlijdt elke twee minuten ergens op de wereld een vrouw door complicaties bij zwangerschap of bevalling.

MSD investeert wereldwijd via ‘MSD for Mothers’ in anticonceptie en verwante zorg. Het concern spendeert in tien jaar tijd € 500 miljoen om met allerlei initiatieven de moedersterfte terug te brengen. Zo heeft het bedrijf de kostprijs van deze middelen de afgelopen jaren weten te halveren.

De nieuwe fabriek kost € 70 miljoen. Het doel van MSD is om uiterlijk in het jaar 2020 120 miljoen extra vrouwen te bereiken in de armste landen. MSD stelt dat met langwerkende anticonceptiestaafjes per jaar 90.000 levens kunnen worden gered.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten