maandag 21 juli 2014

App voor steun na zwangerschapsverlies

Eén op de vier vrouwen krijgt in haar leven één of meerdere miskramen. Vijf op de 1000 baby’s sterft na de 24 weken zwangerschap of tijdens de geboorte.  Zwangerschapsverlies brengt verschillende risico’s met zich mee. Zo hebben vrouwen een verhoogde kans op een depressie en hebben ze vaak te kampen met gevoelens van rouw, verdriet, angst en onbegrip van de buitenwereld. Ook kan zwangerschapsverlies oorzaak zijn van spanningen binnen de relatie. De te ontwikkelen app 'Loss' biedt emotionele steun na zwangerschapsverlies.

Het Trimbos-instituut ontwikkelt samen met ervaringsdeskundigen en experts een app voor emotionele steun na zwangerschapsverlies. Deze app maakt veerkrachtiger en helpt psychische klachten te voorkomen. Een bijzondere combinatie van technologie en emotie creëert een vertrouwde omgeving voor het vinden van lotgenoten en het versterken van jezelf.

Loss is gebaseerd op Robbin, een succesvolle app van het Trimbos-instituut voor borstkanker patiënten. Voor het ontwikkelen van Loss wordt op verschillende manieren financiering gezocht. Naast benadering van bedrijven en subsidies van fondsen is een crowdfundingsactie gestart. Het streven is om de app in 2015 te lanceren. Het exacte moment is afhankelijk van financiering.

Bron: Pifworld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten