dinsdag 8 januari 2013

Mogelijke oorzaak herhaalde miskramen ontdekt

De Britse onderzoekers hebben moleculaire signalen ontdekt die er bij vrouwen voor zorgen dat een embryo in de baarmoeder wordt geaccepteerd. Ook hebben ze aangetoond dat bij vrouwen met herhaalde miskramen dit signaal abnormaal is. Het onderzoek dat is uitgevoerd door het Imperial College Londen en de Universiteit van Warwick, suggereert dat medicijnen mogelijk de uitkomst kunnen bieden voor vrouwen met herhaalde miskramen.

In het begin van de zwangerschap moet een embryo zich kunnen innestelen in de baarmoeder. De baarmoeder is een paar dagen in elke menstruatiecyclus gevoelig voor innesteling van het embryo. Het innestelen kan zo alleen plaatsvinden wanneer een embryo naar behoren is ontwikkeld. Momenteel weten wetenschappers maar een paar biologische details van het proces dat innesteling van een embryo mogelijk maakt.

In het laatste onderzoek, dat is gepubliceerd door het tijdschrift PLOS ONE, hebben onderzoekers de chemische signalen die worden geproduceerd door cellen in de baarmoeder in het laboratorium onderzocht. Het molecuul IL-33 blijkt een sleutelrol te spelen. IL-33 wordt door meerdere cellen tijdens de acceptatiefase in de baarmoeder afgegeven. Normaliter is het effect van het IL-33 in de baarmoeder kort. Dit zorgt voor de korte periode dat innesteling plaats kan vinden. Echter, bij vrouwen die meerdere miskramen hebben gehad blijkt het effect van IL-33 groter en langer te duren tot wel 10 dagen, wat suggereert dat de acceptatie van embryo’s in de baarmoeder niet goed wordt gecontroleerd.

Bron: Imperial College London (via Healthylives.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten