maandag 18 juni 2012

Laatste gynaecoloog vertrekt uit Autun (F)

In Autun is de laatste gynaecoloog vertrokken en daarmee dreigt de kraamkliniek te worden gesloten. Het ziekenhuis van Autun, een historisch stadje met 15.000 inwoners in het hart van de Bourgogne, heeft zo’n 350 bevallingen per jaar en wanneer de maternit√© gesloten wordt, moeten de aanstaande moeders een uur rijden naar de eerstvolgende kraamkliniek. Bij spoed betekent dat bevallen in de auto of langs de weg. Terug naar de essentie van het vak in een omgeving met letterlijk en figuurlijk veel meer ruimte voor alle aspecten van het bestaan. Een klein ziekenhuis met een groot verzorgings gebied, moderne faciliteiten in een recent gebouw, een goed uitgerust modern operatiekwartier en een goed draaiende maternit√©.

Er werkt al een dertigtal Nederlandse en Vlaamse artsen in de Bourgogne en nu is alle hoop gevestigd om een gynaecoloog van de lage landen die in Autun de bevallingen kan doen en natuurlijk ook alle consulten. Of in loondienst of zelfstandig; elke optie is bespreekbaar. Een redelijke kennis van de franse taal is de enige voorwaarde naast een geldig diploma.

Inschrijving, verhuizing, huisvesting: voor alles wordt gezorgd. Kom leven en werken in een land dat geen stress kent en waar de arts zeer gerespecteerd wordt.

Meer informatie: hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten