donderdag 3 mei 2012

Balans vaginale microben varieert enorm

De balans van microben in de vagina varieert bij sommige vrouwen enorm. Bij andere blijft deze juist gelijk. Wanneer de 'flora' in de vagina verandert, kan ook de vatbaarheid voor infecties en ziekten veranderen. Dit stellen onderzoekers van de Maryland School of Medicine en de University of Idaho. De onderzoekers bestudeerden micro-organismen in de vagina van 32 vrouwen. Deze microben dragen bij aan de gezondheid van de vrouw, onder andere door melkzuur te produceren. Een hoge vaginale zuurgraad is een slechte leefomgeving voor ziektekiemen.

"Dit onderzoek vormt de basis voor het ontwikkelende veld van persoonlijke geneeskunde", vertelt onderzoeker Albert Reece. "Dat is echt de toekomst van de patiëntenzorg: op maat gemaakt." Jacques Ravel vult hem aan: "Het grootste deel van de behandelingen gaat er van uit dat alle vrouwen hetzelfde zijn en ook gelijk zullen reageren op een behandeling. Dit onderzoek laat zien dat niet alleen vrouwen verschillen, maar dat ook de microben in de vagina van de vrouw kunnen veranderen over tijd."

Reece en Ravel hebben de hoop dat een beter begrip van de micro-organismen in de vagina zal leiden tot een betere behandeling van bijvoorbeeld bacteriële vaginose, een veelvoorkomende aandoening waarbij het evenwicht van de vaginabacteriën is verstoord.

De onderzoekers gaan door met hun werk. Ze verwachten dat artsen niet direct met hun bevindingen aan de slag gaan. "Maar het is een belangrijk startpunt."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten