donderdag 12 april 2012

Ovariumtransplantatie en zwangerschap

Onderzoekers zijn erg positief over de ontwikkelingen op het gebied van ovariumtransplantatie. Vrouwen die een behandeling moeten ondergaan, bijvoorbeeld in verband met een maligniteit, kunnen toch zwanger raken door reeds voor het begin van de therapie (een deel van) één van de ovaria in te laten vriezen. Geruime tijd na de therapie kan dit weefsel vervolgens teruggeplaatst worden, hetgeen inmiddels al tot meerdere zwangerschappen heeft geleid.

Binnenkort zal bewijs van deze successen gepubliceerd worden in Reproductive Biomedicine Online. Eén van de auteurs, Sherman Silber van het Infertility Centre of St. Louis (Missouri), voegt toe dat deze ontwikkelingen ook kunnen leiden tot het "uitschakelen" van de menopauze door rond het 50e levensjaar van de vrouwen de transplantatie uit te voeren. De functie van het getransplanteerde ovarium blijft namelijk minimaal 7 jaar behouden.

Onlangs al publiceerde Silber een interessant artikel over de procedure in Molecular Human Reproduction. Klik hier voor het artikel.

Bron: news-medical.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten