dinsdag 28 februari 2012

Partogram als App in iTunes

Sinds begin deze maand heeft ontwikkelaar Apparents Apps B.V. een nieuwe app voor de iPhone en iPad op de virtuele markt gebracht, genaamd Partogram. Het doel van deze is app is volgens de makers het bevorderen van de kwaliteit van de communicatie tussen alle betrokkenen rondom een bevalling. Voor professionals in de zorg is deze app gratis, mits zij zich registreren. Ouders of "niet-professionals" betalen maar liefst €19,99 (iTunes). 


Voor consumenten beschikt de app over een weeƫntimer en interactief partogram. Daarnaast kan alles op een tijdslijn met foto's en notities vastgelegd worden. Na afloop kan dit volledige verslag als PDF-bestand geƫxporteerd worden, maar ook kan de app gekoppeld worden aan Facebook, waardoor alles gedurende de partus al online komt te staan.

De app is ontwikkeld in samenwerking met Paul Reuwer (gynaecoloog) en Simone Valk (verloskundige), en is gebaseerd op het beleidsconcept Proactive Support of Labor (PSOL). Deze evidence based methode garandeert dat de bevalling plaatsvindt binnen 12 uur na vaststelling van het begin van de bevalling (diagnose ‘In Partu’), met de grootst mogelijke kans op een spontane geboorte.Geen opmerkingen:

Een reactie posten