woensdag 15 februari 2012

NVOG organiseert informatiedagen

Op 24 maart en 29 september organiseert de NVOG de informatiedagen 2012. Speciaal voor vrouwen (maar ook mannen) die geïnteresseerd zijn in behandelingen, achtergronden en oorzaken van aandoeningen op gynaecologisch vlak.

Waarom u deze bijeenkomst niet mag missen?

1. Vrouwenkwaaltjes, worden ze geringschattend genoemd in de volksmond. Maar gynaecologische klachten zoals abnormale menstruaties, buikpijn of incontinentie voor urine kunnen de kwaliteit van leven enorm ondergraven. Ze zijn verantwoordelijk voor een groot deel van het ziekteverzuim van vrouwen. De maatschappelijke impact is een tijdlang onderschat.

2. Iedereen kent wel iemand die lijdt of geleden heeft aan kanker van de baarmoeder, de baarmoederhals, eierstokken of van een andere gynaecologische oorsprong.

3. Het leven van vrouwen verloopt in een aantal fasen. De eerste belangrijke fase als kind wordt afgesloten door het begin van de puberteit waarbij de meest indrukwekkende verandering, de eerste menstruatie, het begin van de vruchtbare periode markeert. Stoornissen in de menstruele cyclus kunnen een grote invloed hebben de psychische gesteldheid van jonge vrouwen. Daarnaast kunnen ze ook van invloed zijn op de seksuele ontwikkeling en het gevoel van eigenwaarde. In deze fase van het leven van een vrouw is ook anticonceptie van belang voor een onbelemmerde ontwikkeling naar een onafhankelijke jonge volwassenheid.

4. De zwangere vrouw van tegenwoordig staat voor allerlei keuzes die ze moet maken, zoals: Mag je zelf kiezen wie de zwangerschapscontroles doet en waar je gaat bevallen? En als je ervoor kiest om in het ziekenhuis te bevallen, heb je dan de mogelijkheid tot pijnstilling, en welke vormen van pijnstilling zijn er mogelijk? Kan of wil ik mijn kindje laten screenen op Down syndroom of andere chromosomale afwijkingen, en hoe werkt dat dan? Wanneer mijn kindje onverhoopt te vroeg wordt geboren, vanaf welke zwangerschapsduur is het dan levensvatbaar? Vragen en keuzes die voor de zwangere vrouw en haar partner lastig zijn, zeker gezien de snelle voortgang van techniek en ontwikkelingen in de geneeskunde.

Voor meer informatie, klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten